Informasjon om spillteori fra norske undervisningsinstitusjoner

Noen av oss har vært så heldige å studere ved en god institusjon, og andre har vært så heldige at de har hatt muligheten til å studere godt uten eksterne rammer. Som en tidligere student ved UiO ønsker jeg å minne ikke-studenter om at det ofte legges ut svært mye god informasjon på institutters hjemmesider. Mye av informasjonen krever innlogging og aktiv studentstatus, men det er også mange godbiter som er fritt tilgjengelige.

Man kan f.eks. se hvilken litteratur Knut Midgaard anvender i hans utmerkede kurs «Spillteori, debatteori og forhandlingsteori» ved å følge denne linken:

http://www.uio.no/studier/emner/sv/statsvitenskap/STV4103B/v08/pensumliste.xml

Pensumlisten inneholder dog mange artikler, og med mindre man har tilgang til kompendiene som trykkes opp i forbindelse med kurset forblir mye litteratur utilgjengelig. Akademika på Blindern selger disse kompendiene, og med litt flaks kan muligens gamle kompendier anskaffes. Dersom man videre ønsker å se hvordan kurset ble lagt opp ligger forelesningsplan her:

http://www.uio.no/studier/emner/sv/statsvitenskap/STV4103B/v08/Forelesningsplan4103.pdf

Mens det er gøy å se hva ekspertene på feltet holder på med på universitet i form av undervisning, er det enda nyttigere at de noen ganger legger ut «working papers» og artikler på sine nettsider. Her er f.eks. en link til Leif Hellands (BI) artikler som kan lastes ned:

http://www.bi.no/Content/AcademicProfile____68856.aspx?ansattid=a0111218&siteid=544284065456D273C12572F3001F4D67&type=pages

Spesielt artikkelen «Non-Instrumental Behavior in an Environmental Public Good Game», som Helland har skrevet i samarbeid med Jon Hovi (UiO), er av interesse for oss interessert i spillteori:

Non-Instrumental Behavior in an Environmental Public Good Game [PDF]

Dette er kun et par eksempler på hva man kan finne på instituttenes hjemmesider, og det vil komme flere artikler om slike skjulte skatter i tiden som kommer! Send gjerne tips om norske institutters informasjon om spillteori til mail@spillteori.no, eller legg igjen en kommentar nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.