Mill om muligheten for å føre bevis for endelige mål

Spørsmål om endelige mål kan ikke avgjøres med håndfaste bevis. Det som kan bevises å være godt, må være godt fordi det kan vises å være et middel for å nå noe alle godtar som godt uten bevis. Medisinfaget er bevist godt, ved at det fører til god helse; men hvordan kan vi bevise at helse er godt? Musikk er godt, av den grunn (blandt andre) at det fører til nytelse; men hvilket bevis kan vi føre for at nytelse er godt? (Mill 1987)

Mill snakker her om bevis i vitenskapelig forstand. Han går så vdere og hevder at vi kan presentere betraktninger som gjør det mulig å vurdere hvorvidt det er fornuftig å støtte eller forkaste en doktrine, «og dette tilsvarer bevis» (Mill 1987).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.